Spullen

Initiatieven die in Parkstad en Landelijk actief zijn op gebied van delen, ruilen, maken van spullen en gereedschap. Er worden ook diensten geruild.

 

Regionaal

Tijdens de deelmarkt kon de bezoeker kennismaken met de volgende organisaties. Heb je tips, stuur dan een bericht via de CONTACT pagina.

 

Repaircafé Parkstad Limburg

Wat is een Repaircafé?
Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren.
Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc.. Ook reparatiedeskundigen zijn aanwezig, zoals elektriciens, naaisters, timmerlieden en fietsenmakers.
Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee en in het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders.

 

Ruilwinkel Humanitas Kerkrade

Ruilwinkel?!
In een Ruilwinkel worden goederen en diensten geruild voor punten: Jan komt binnen met goed gereedschap, van de punten die hij daarvoor krijgt, koopt hij een mooie trui die Bert gisteren heeft binnengebracht. De punten die Bert inmiddels met zijn spulletjes heeft verdiend wil hij graag gebruiken voor de strijkservice, want dat kan hij eigenlijk niet zo goed. Mevrouw Jans heeft wel veel plezier in strijkwerk en de punten die zij heeft verdiend met strijken, gebruikt ze graag voor het mooie gebakstel dat vorige week is binnengebracht…

 

– Kleinere ruilwinkels

Er is nu al een kleine ruilwinkel in Heerlen. In het complex Aurora. Bekijk deze video. Begin 2015 opent een ruilwinkel in Eijgelshoven.

 

Landelijk (en misschien ook al regionaal)

Ook hier ter inspiratie een overzicht van deeleconomie.nl. Maar nu met een rechtstreekse link naar de pagina daar. Klik hier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s