Savetoo Kerkrade als 1ste deeleconomie HUB ParkstadDeelstad Parkstad spreekt met woningstichting HEEMwonen over de mogelijke vestiging van Savetoo Kerkrade in een van de leegstaande kantoorgebouwen van de woningstichting. HEEMwonen is bereid om een gebouw van tussen 200-300 m2 hiervoor, tegen gunstige voorwaarden, ter beschikking te stellen. Definitieve medewerking is afhankelijk van verdere uitwerking Savetoo en de mate waarin klanten HEEMwonen daarvan gebruik kunnen maken.

Savetoo Kerkrade is op dit moment uitgewerkt als een soort deeleconomie HUB, waarin verschillende deelplatforms samenwerken en de besparingsmogelijkheden van deeleconomie delen met en verspreiden onder inwoners, huurders van om te beginnen Kerkrade(-Oost). Savetoo maakt besparen en delen ook off-line hip en slim.

Binnen het beoogde gebouw is plaats voor spreekuren, info avonden, winkeldisplay, kantoorhouden en het organiseren van deelmarkten. En nog veel meer.

Op dit moment zoekt Deelstad Parkstad partners die dit concept verder mee willen uitwerken en/of gebruik willen maken van het gebouw. Inmiddels is er contact geweest met Croqqer en Alcander. Deze waren positief. Een deeleconomie HUB als Savetoo is slagvaardig en interessant wanneer minimaal een vijftal deelplatforms meewerken, gebruik willen maken van het pand. In de samenwerking zal worden afgesproken hoe er wordt bijgedragen in de exploitatie. Dit zal op flexibele basis en in de sfeer van de deeleconomie en besparen gebeuren.

Deelplatforms en anderen die mee willen werken aan deze eerste deeleconomie HUB in Parkstad kunnen contact opnemen viel info at streekpower.nl

Advertenties

Maak kennis met FLOOW2, delen tussen bedrijven

De activiteiten van Deelstad Parkstad trekken de aandacht. Inmiddels is er ook een afspraak om samen met FLOOW2 de mogelijkheden van B2B asset sharing in Parkstad Limburg en Zuid-Limburg te onderzoeken en uit te bouwen. Bij wijze van welkom, plaatsen we hieronder een blog van FLOOW2. Interessant voor bedrijven, maar ook voor anderen, door de duidelijke en aanstekelijke uitleg.

Blog FLOOW2:

“Asset Sharing: ondernemen 2.0

Dat we anders moeten consumeren, anders moeten denken en doen, dat we verschuiven naar een nieuwe economie, dat we innovatiever moeten ondernemen, het zijn allemaal dingen waar we steeds meer mee te maken krijgen. Maar dan heb je ook nog ineens die ‘deeleconomie’, wat is dat nu eigenlijk? Waarom zou ik mijn spullen, producten, huis of auto met iemand anders willen delen? Nou.. ik zal je vertellen waarom.

FLOOW

 

Delen is eigenlijk van vroeger

Vroeger was het al de gewoonste zaak van de wereld dat we spullen gezamenlijk kochten en deelden met anderen. We deelden gereedschappen, wasmachines, fornuizen, koelkasten, fietsen en auto’s, simpelweg omdat er geen geld en geen behoefte was om zelf alles aan te schaffen. Maar waarom is dat delen nu dan ineens zo eng?

Tegenwoordig zijn we gewoon gewend om alles zelf te hebben. Bezit werd onze nieuwe maatstaf. Het weer gaan delen van onze eigendommen vraagt dan ook een flinke verandering in ons denk- en gedragspatroon. Een eerste stap is om een stuk relaxter met het begrip eigendom om te gaan en eens te bekijken of ‘gebruik’ en ‘toegang’ niet veel waardevoller is.  Het internet, maakt dat laatste in ieder geval op een eenvoudige manier mogelijk.

Nu is het ineens ‘de deeleconomie’

Online platformen waar we met elkaar onze spullen, auto’s, kennis, klusjes, kennis, huizen en maaltijden kunnen delen groeien dan ook als paddenstoelen uit de grond. Peerby, Koopdelen, Thuisafgehaald, Snappcar, allemaal websites waardoor wij, als consumenten, alles wat we al hebben beter kunnen benutten, in plaats van het weg te gooien als we het niet meer gebruiken. We komen via internet met elkaar in contact en kunnen er soms nog geld mee verdienen ook. Dat heet dan ineens de deeleconomie. Terwijl, het eigenlijk gewoon een herintroductie van oude markt-gewoonten en gebruiken is, maar dan via online tools. Dus zo vreemd en nieuw is het helemaal niet.

Bedrijven en de deeleconomie

Ook voor bedrijven liggen er mogelijkheden en kansen, namelijk het delen van materieel, diensten en personeel met collega-bedrijven. Via een online B2B platform zoals FLOOW2 kan ieder bedrijf wereldwijd op een eenvoudige en snelle manier Lees verder

Ruimte voor deelinitiatieven: DEEL-lokaal Deelstad Parkstad

Een heel bijzonder aanbod. De deelinitiatieven die meewerken aan dit platform (worden genoemd op deze site), kunnen voor bijeenkomsten en activiteiten tegen gunstige voorwaarden gebruik maken van de ruimtes van Werkplaats K in Kerkrade en Huskenweg 37 (MijnOVS) in Heerlen. Dit kunnen we ook aanbieden aan interessante (eenmalige) ruilactiviteiten of wanneer je wilt uitproberen of een eigen ruil-, deelformule werkt. Denk bijvoorbeeld aan een kledingruilparty, de opzet van een gezamenlijk koperscollectief of thema-avonden van lokale facebook/marktplaatsen.

Beide locaties willen zo meewerken aan de verdere groei van delen, deeleconomie en duurzaamheid in de regio Parkstad Limburg. Voor de ruimtes wordt in dit aanbod geen huur gevraagd. Wel zullen er afspraken worden gemaakt over de vergoeding van consumpties/catering. Het is ook mogelijk om in plaats hiervan te “betalen” met het uitvoeren van een klus/deelactiviteit in, aan of om de gebouwen.

Van dit aanbod kan alleen maar gebruik worden gemaakt via deze website (zie CONTACT, invullen formulier). Een mail sturen naar info@streekpower.nl kan ook.

Informatie, locatie:

Werkplaats K
Elbereveldstraat 105
Kerkrade
(dichtbij stadsautoweg)

MijnOVS (voormalige mijnschool, ook bekend van HeeART)
Huskenweg 37
Heerlen
(dichtbij, loopafstand Heerlen-Centrum)

Voor beide locaties geldt een goede bereikbaarheid. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Impressiefoto’s

WERKPLAATS K Lees verder